Сіздердің назарларыңызға бірнеше торт түрлерін ұсынамыз.

Қазақ – қонақжай халық! Бұған ешкім шүбә келтірмесе керек. Үйіндегі ең дәмдісін қонағының алдына жайып салатын қазақтың бұрынғы қарапайым, бал татыған құймағы қазір торт атанып, дастарханымыздың сәнін келтіреді. Сіздердің назарларыңызға бірнеше торт /құймақ/ түрлерін ұсынамыз.

 

  1. «Жеңгейдің сәлемі » торты
  • 200 г сары май
  • 200 г қаймақ
  • 3 стақан ұн
  • 1 шәй қасық ас содасы
  • Бисквит үшін: 4 жұмыртқа
  • 1 стақан ұн

Салынды үшін: 1 стакан алма пюресі

Ұн мен сары майды араластырып илейді. Үстіне тұз бен араласқан қаймақ құйып, қамыр жасайды. Содан соң қамырды майланған, терең табаға салып, қолмен бетін тегістейді. Қамырды қызып тұрған пешке /духовка/ қойып, бетін қызартып, қайтып алады. Пештен алған соң бетіне алма пюресін жағып, үстіне бисквит қоспасын құяды. Бисквит қызарып піскен кезде, пештен шығарып, бетіне қант ұнтағын себеді.

 

 

  1. «Бажа тату» торты
  • 500 г ұн
  • 4 ас қасық коньяк немесе ром
  • 100 г сары май
  • 100 г қант

Ұнның жартысына бір-біреулеп жұмыртқа сарысын қосып, быламыққа қосып қозғайды /миксер/. Оның үстіне коньяк не ром құйып қозғайды да, сары май мен қантты, тұзды, содан соң ұнды қосып қамыр илейді. Қамырды жұқалап жайып, майлы табаға салып, жоғары отта пісіреді.

 

  1. «Абысындар» торты
  • 1 жұмыртқа
  • 1 қалбыр қойырытылған сүт
  • 1 стақан қант
  • 0,5 шәй қасық ас содасы
  • 1 шымшыма лимон қышқылы
  • 1 стақан қатық
  • 2 шәй қасық какао
  • 2 стақан сүт

Жұмыртқа мен қантты араластырып, лимон қышқылы, какао, қойыртпа сүт пен қатықты әбден араластырады. Ұн қосып, қамыр илейді де, қызған духовкаға қойып пісіреді. Піскен тортты суытып, үшке бөледі. Ортасына крем жағып біріктіреді. Торттың бетіне крем жағып, шоколадты үккіштен өткізіп дайындайды да, тортты безендіреді. Екінші дайын тортты /корж/ да солай пісіріп, крем жағып, ақ-қара етіп бірінің үстіне бірін қалайды.

 

0
түсініктер
Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды
Қарау
Тәжірибелі аспаздардан 15 кеңес
Қарау
Тамағымның тұзы ащы...
Асүйдің қыр-сырын толық меңгерген жан болмаса, тамақтың тұзын татымды ету әр кезде әрқалай болып жатады. Бірде тұзы ащы, бірде тұзы кем болып шығатын жағдай аз емес.    Тамақтың тұзын пісті-ау деген кезде қосқан дұрыс. Өйткені қайнамаған сорпаңыздың не басқа да тамағыңыздың тұзы қайнаған соң өзгеруі мүмкін.  Ал егер тұз
Қарау
Жаңа жылдық салаттар мәзірі
Қарау
Канапе
Қарау
Жаңа жылдық жеміс салаты
Қарау
Итальянша тауық етін даярлау!
Қарау