Түрік тәттісі «бахлава»

Бұл түрік тәттісін жасауға жүрексініп жүр едім. Сөйтсем, түк те қиын емес екен.  Оңай, әрі тез әзірленетін  әдісін ұсынып  отырмын.  Дайындап көріңіздер!


Қамырына: 

  • 3 стақан ұн 
  • 1 маргарин 
  • 1 стақан қаймақ 
  • 4 жұмыртқа сарысы 


Қамыр қопсытқыш (Разрыхлитель) 

Осыларды араластырып қамыр илейміз. Қамырды 3-ке бөліп тоңазытқышқа салып қоямыз. 


Салмасына: 

  • Жұмыртқаның ағы
  • 1 стақан қант  
  • Грек жаңғағы 


 Жұмыртқаның ағына 1 стақан қант  қосып, араластырамыз (миксермен). Содан соң қамырды алып, жаямыз. Бірінші қамырға салманы жағып, ұсақталған грек жаңғасын қойып шығамыз. Үстіне екінші қамырды жайып, салма, жаңғақ қосамыз. Үшінші қамырды да жайып, кесіп шығамыз. Бетіне ірі жаңғақтар қоямыз. Сосын пешке саламыз. 

Сироп: 

3-4 қасық балды жарты стақан сумен араластырып, газға  қайнатамыз. 
Пештегі бахлава пісуге жақындағанда сироп құямыз. Содан кейін  тағы 10 минуттай пеште піседі. 

Бахлава дайын.

 

 

Асыңыз дәмді болсын!

 

0
түсініктер
Ас үйіңізде тұруы керек 10 тағам
Қарау
Сәбіз салаты
Қарау
Ірімшік туралы не білесіз?
Соңғы кездері дүкен сөрелерінде бұрын атауы таңсық болған ірімшік түрлері пайда болуда. Сондай-ақ қазіргі ас мәзірлерінде де бұл өнім кеңінен қолданылып келеді. Ірімшікті дұрыс таңдау әрі сақтай білу – дәмді тағам дайындаудың кепілі. Сақталуы Ірімшікте пісіп жетілу процестері үздіксіз жүріп жатады. Сондықтан дұрыс сақталмаған жағдайда
Қарау
Қызылша салаты
Қарау
Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды
Қарау
Тәжірибелі аспаздардан 15 кеңес
Қарау
Тамағымның тұзы ащы...
Қарау