Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды

 «Италиялық ғалымдар адамның көңіл күйін көтеретін тағамдар­дың рейтингісін жасады» деп хабарлайды Segodnya.ua. Алғашқы орын­ға фри картобы шығып отыр.

 Ғалымдардың айтуынша, фри адамды босаңсу мен демалу сезім­деріне бөлейді. Адамзатқа қуаныш сыйлайтын өнімдердің екінші орны торт, тәтті тоқаш, сүтті шоколад пен басқа да кондитерлік тағамдарға берілді. Бұл өнімдер қан құрамында серотонин биологиялық белсенді затын көбейтеді, серотонин «бақыт гормоны» деп те аталады.

Көңіл күй­ді көтеретін тағамдардың үшінші орнында – уылдырық.

Бұдан кейінгі орындарды ірімшік, ет, құс еті, сүт, жаңғақ және басқалары иеленіпті. Ғалым Лука Пассамонтидің айтуынша, бұл өнімдердің адамға көтеріңкі көңіл күй сыйлауының құпиясы – құрамындағы триптофан аминқышқылының әсері.

0
түсініктер
Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды
Қарау
Тәжірибелі аспаздардан 15 кеңес
Қарау
Тамағымның тұзы ащы...
Асүйдің қыр-сырын толық меңгерген жан болмаса, тамақтың тұзын татымды ету әр кезде әрқалай болып жатады. Бірде тұзы ащы, бірде тұзы кем болып шығатын жағдай аз емес.    Тамақтың тұзын пісті-ау деген кезде қосқан дұрыс. Өйткені қайнамаған сорпаңыздың не басқа да тамағыңыздың тұзы қайнаған соң өзгеруі мүмкін.  Ал егер тұз
Қарау
Жаңа жылдық салаттар мәзірі
Қарау
Канапе
Қарау
Жаңа жылдық жеміс салаты
Қарау
Итальянша тауық етін даярлау!
Қарау