Итальянша тауық етін даярлау!

Бізге қажет болады:

  • 1 бүтін тауық, ауырлығы: 2 кг
  • 30 г жібітілген сарымай
  • 3 ст.л. ұнтақталған тәтті паприка
  • 1,5 ч.л. тұз
  • 1,5 ч.л. құрғақ тимьян

 

Тағамды жасауға кірісейік:
1)  Тауықты жақсылап жуып, оны жақсылап қағаз шашықпен сүртеміз. Ішін тұздап, аяқтарын байлаймыз. Сыртын сарымаймен майлап шығамыз.
Тауық
2)  Паприканы, тұзды және тимьянды араластырамыз.
Приправалар
3)  Тауықтың үстін осы приправалармен жақсылап сеуіп шығамыз (сүртудің қажеті жоқ). Пісіретін ыдысқа саламыз.
Тауық
4)  Алдымен духовканы 180 градусқа дейін жылытып аламыз, сонан соң тауықты 30-40 минут ішінде, тауықтың бетіндегі паприка қарайғанына дейін пісіреміз. Сонан соң тауықты фольгамен орап, тағы 1,5 сағатқа пісіруге жібереміз.

  Дайын болған тауықтың ең қалың жерін пышақпен тессеңіз, түссіз су шығады. Егер тауығыңыздың салмағы аздау 1,5-1,6 кг болса, 20-25 минут аз пісіресіз.
Дайын болған тауықты 10 минуттай бөлме жылулығында суытамыз. Сонан соң оны столға беруге болады.

0
түсініктер
Тамағымның тұзы ащы...
Қарау
Жаңа жылдық салаттар мәзірі
Қарау
Канапе
Құрамы: 1 дана багет қара наны 200 г Пісірілген шұжық (варенная) Черии қызанағы 150 г балқытылған ірімшік Салат жапырағы бір орам Ақжелкен және аскөк   Дайындалуы:  Нанды кесіп оған балқытылған ірімшікті жағамыз. әр нанымызға бір-бір салат жапырақтарын қойып шығамыз. Черии қызанағын ортасынан бөлеміз. Шұжығымызды
Қарау
Жаңа жылдық жеміс салаты
Қарау
Итальянша тауық етін даярлау!
Қарау
Қақталған тауық еті мен ерітілген ірімшіктен дайындалған дәмді сорпа
Қарау
Дәмді day
Қарау