Итальянша тауық етін даярлау!

Бізге қажет болады:

  • 1 бүтін тауық, ауырлығы: 2 кг
  • 30 г жібітілген сарымай
  • 3 ст.л. ұнтақталған тәтті паприка
  • 1,5 ч.л. тұз
  • 1,5 ч.л. құрғақ тимьян

 

Тағамды жасауға кірісейік:
1)  Тауықты жақсылап жуып, оны жақсылап қағаз шашықпен сүртеміз. Ішін тұздап, аяқтарын байлаймыз. Сыртын сарымаймен майлап шығамыз.
Тауық
2)  Паприканы, тұзды және тимьянды араластырамыз.
Приправалар
3)  Тауықтың үстін осы приправалармен жақсылап сеуіп шығамыз (сүртудің қажеті жоқ). Пісіретін ыдысқа саламыз.
Тауық
4)  Алдымен духовканы 180 градусқа дейін жылытып аламыз, сонан соң тауықты 30-40 минут ішінде, тауықтың бетіндегі паприка қарайғанына дейін пісіреміз. Сонан соң тауықты фольгамен орап, тағы 1,5 сағатқа пісіруге жібереміз.

  Дайын болған тауықтың ең қалың жерін пышақпен тессеңіз, түссіз су шығады. Егер тауығыңыздың салмағы аздау 1,5-1,6 кг болса, 20-25 минут аз пісіресіз.
Дайын болған тауықты 10 минуттай бөлме жылулығында суытамыз. Сонан соң оны столға беруге болады.

0
түсініктер
Ас үйіңізде тұруы керек 10 тағам
Қарау
Сәбіз салаты
Қарау
Ірімшік туралы не білесіз?
Соңғы кездері дүкен сөрелерінде бұрын атауы таңсық болған ірімшік түрлері пайда болуда. Сондай-ақ қазіргі ас мәзірлерінде де бұл өнім кеңінен қолданылып келеді. Ірімшікті дұрыс таңдау әрі сақтай білу – дәмді тағам дайындаудың кепілі. Сақталуы Ірімшікте пісіп жетілу процестері үздіксіз жүріп жатады. Сондықтан дұрыс сақталмаған жағдайда
Қарау
Қызылша салаты
Қарау
Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды
Қарау
Тәжірибелі аспаздардан 15 кеңес
Қарау
Тамағымның тұзы ащы...
Қарау