Түрік десерті — Кабак тәттісі.

Керекті азықтар

  • 1 кг асқабақ
  • 3 ас қасық қант
  • майдаланған жаңғақ

 

Дайындалуы:

Асқабақты аршып, үлкен емес бөліктерге тураңыз. Табаға немесе қазаншық түбіне туралған асқабақтардың астын төмен қаратып тізіңіз. Бір қатар етіп. Енді үстіне қант сеуіп қойып, үстін жабыңыз. Қатты емес отқа қойып 15 минут пісіріңіз. Асқабақ су шығарып қайнай бастаған кезде, үстін ашып тағы 20-25 минуттай пісіріңіз. Піскен асқабақтарды ыдысқа қойып, үстіне майдаланған жаңғақ сеуіп қойыңыз. Суытып жеңіз.

 

Астарыңыз дәмді болсын!

 

 

 

Дайындаған :Балжан Нұрғалиқызы Қанапияева

0
түсініктер
Қақталған тауық еті мен ерітілген ірімшіктен дайындалған дәмді сорпа
Қарау
Дәмді day
Қарау
Тауық етімен жұмыртқа құймағынан сорпа
Тауықтың кеудесі – 300гр Жұмыртқа – 3 дана Сәбіз – 1 дана Пияз – 1 дана Картоп – 2 дана Тұз және т.б. дәміне қарай Өсімдік майы – қуыру үшін   Тауықтың кеудесін тұзды суда қайнатып аламыз, төртбұрыштап кесіп, сорпаға қайтадан саламыз. Картопты төртбұрыштап турап, саламыз. Сәбіз
Қарау
Жазғы салат
Қарау
Түрік тәттісі «бахлава»
Қарау
Ірімшік қосылған балмұздақ
Қарау
Фаст Фуд тауық қанаттары (стрипсы)
Қарау