Түрік десерті — Кабак тәттісі.

Керекті азықтар

  • 1 кг асқабақ
  • 3 ас қасық қант
  • майдаланған жаңғақ

 

Дайындалуы:

Асқабақты аршып, үлкен емес бөліктерге тураңыз. Табаға немесе қазаншық түбіне туралған асқабақтардың астын төмен қаратып тізіңіз. Бір қатар етіп. Енді үстіне қант сеуіп қойып, үстін жабыңыз. Қатты емес отқа қойып 15 минут пісіріңіз. Асқабақ су шығарып қайнай бастаған кезде, үстін ашып тағы 20-25 минуттай пісіріңіз. Піскен асқабақтарды ыдысқа қойып, үстіне майдаланған жаңғақ сеуіп қойыңыз. Суытып жеңіз.

 

Астарыңыз дәмді болсын!

 

 

 

Дайындаған :Балжан Нұрғалиқызы Қанапияева

0
түсініктер
Шоколад қосылған чизкейк
Қарау
Қамыр илеу құпиялары
Қарау
Ұннан жасалатын тағамдардың көтеріліп піскенін қаласаңыз
Ұннан жасалатын тәтті тағамдарды немесе түрлі көкініс қосылған пирогты пісірген кезде оның барынша көтерілгенін қалаймыз. Ал бұл мақсатымызға қалай жетеміз? Арасына дүкеннен сатып алынған қамыр қопсытқышын саламыз. Сірке суына немесе лимон қышқылына езілген ас содасын қосамыз. Осы кейінгі әдісті пайдаланған кезде қамырымыз өзіміз қалағандай ет
Қарау
Ас үйіңізде тұруы керек 10 тағам
Қарау
Сәбіз салаты
Қарау
Ірімшік туралы не білесіз?
Қарау
Қызылша салаты
Қарау