Дәмі тіл үйіртер наполоен тортының оңай жасалу жолдары

Дәмі тіл үйіртер наполоен тортының  оңай жасалу жолдары

  • Май — 100 гр.
  • Қант — 1 стақан
  • Бал — 2 ас қасық
  • Жұмыртқа — 2 дана
  • Ұн — 400 гр.
  • Сода

Алдымен баяу жанып тұрған отқа ыдыс қойып ішіне май, қант, бал, екі жұмыртқаны салып араластырамыз.

Әбден араластырып болғаннан кейін үстіне 200 гр. ұн саламыз.

Ұн мен қоймалжын қоспаны толықтай араластырамыз.

Үстінен қалған 200 гр. ұнды салып, қамыр илейміз.

Дайын қамырды бөліктерге бөлеміз.

Қамырды жайып, майланған табаға салып, піскен кезде қамыр үрленіп кетпес үшін қамырға тесіктер жасаймыз. Сөйтіп алдын ала қыздырып қойған духовкаға қамырды саламыз да, күйіп кетпес үшін қарап тұрамыз (бір қамыр небәрі 3-4 минут піседі).

Торттың кремі үшін:

  • Қоюлатылған сүт — 1 банка
  • Сары май — 200 гр.

Қоюлатылған сүт пен майды қосып, үлпілдеген крем шыққанша миксермен араластырамыз.

Кремді барлық нандарға жағып, дайын тортты 5-6 сағатқа тоңазытқышқа салып қоямыз.

Тоңазытқыштан алып, торттың үстіне кез-келген өзіңізге ұнайтындай етіп безендірсеңіз болады.

 

Асыңыз дәмді болсын!

 

 

 

Дайындаған: Айдос Айгерім

Дереккөз: yvision.kz

0
түсініктер
Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды
Қарау
Тәжірибелі аспаздардан 15 кеңес
Қарау
Тамағымның тұзы ащы...
Асүйдің қыр-сырын толық меңгерген жан болмаса, тамақтың тұзын татымды ету әр кезде әрқалай болып жатады. Бірде тұзы ащы, бірде тұзы кем болып шығатын жағдай аз емес.    Тамақтың тұзын пісті-ау деген кезде қосқан дұрыс. Өйткені қайнамаған сорпаңыздың не басқа да тамағыңыздың тұзы қайнаған соң өзгеруі мүмкін.  Ал егер тұз
Қарау
Жаңа жылдық салаттар мәзірі
Қарау
Канапе
Қарау
Жаңа жылдық жеміс салаты
Қарау
Итальянша тауық етін даярлау!
Қарау