Жазғы салат

 Жаздың аптап ыстығында, тамақ жеуге де жасауға құлық танытпайтынымыз рас. Жеңіл салаттар жасап, көбірек сусын ішуді құп көресіз! Төмендегі әдіспен әзірленетін салат өте тойымды. Әрі  үнемі үйден табылатын азық-түлікті ғана қажет етеді.

 

Құрамы:

  • 200гр ірімшік
  • Тауық еті
  • 2-3 қияр
  • Батон нан
  • Салат жапырақтары
  • Көк пияз
  • 3 ас қасық май
  • 2 ас қасық сірке суы
  • Сарымсақ
  • Тұз
  • Бұрыш

 

Салаттың дайындалуы:
 Тауық етін пісіріп аламыз. Батон нанның ортаңғы жағын алып тураймыз. Туралған нанды табаға салып майсыз қуырамыз. Ірімшікті үккіштен өткіземіз. Тауық етін сүйегінен ажыратып алып майдалап тураймыз. Қиярды да үккіштен өткізіп, салат жапырақтарын бөліктерге бөлеміз. Көк пиязды турап аламыз. Барлық қоспаларды ыдысқа саламыз. Салатқа тұз, бұрыш, сарымсақты үкіштен өткізіп саламыз, өсімдік майын қосып араластырамыз. Қуырылған нанды ең соңынан немесе дастарханға қояр алдын қойсаңыз болады.

 

Ас болсын !!!

0
түсініктер
Қақталған тауық еті мен ерітілген ірімшіктен дайындалған дәмді сорпа
Қарау
Дәмді day
Қарау
Тауық етімен жұмыртқа құймағынан сорпа
Тауықтың кеудесі – 300гр Жұмыртқа – 3 дана Сәбіз – 1 дана Пияз – 1 дана Картоп – 2 дана Тұз және т.б. дәміне қарай Өсімдік майы – қуыру үшін   Тауықтың кеудесін тұзды суда қайнатып аламыз, төртбұрыштап кесіп, сорпаға қайтадан саламыз. Картопты төртбұрыштап турап, саламыз. Сәбіз
Қарау
Жазғы салат
Қарау
Түрік тәттісі «бахлава»
Қарау
Ірімшік қосылған балмұздақ
Қарау
Фаст Фуд тауық қанаттары (стрипсы)
Қарау