Аспаз ханшайымдарға кеңес

1. Көптеген тамақ мәзірлерінде «бір шымшым ванилин немесе ас содасын қосыңыз» деп көрсетіледі. Бірақ оларды көп қосып қойғаннан, мөлшерлеп немесе аз салған дұрыс екенін ұмытпаңыз.

2. «Құмшекерлі» қамырды ұзақ уақыт илей беретін болсаңыз, нан қатты болады.

3. Бисквит қамырды бірден пісірмесеңіз, құрамына ауа кіріп, дәмін жоғалтады.

4. Пирогтың піскенін білу үшін арасына ағаш таяқша кіргізіңіз. Егер құрғақ болса, дайын болғаны.

5. Қамырдың құрамына мейіз қосатын болсаңыз, оны ыстық сумен жуып, артынша ұнға шылаңыз. Осылайша қамырға бір тегіс орналасады.

6. Орамжапырақ қосылған пирог ойдағыдай шыққанын қаласаңыз, алғашқы 15 минутта духовкінің қақпағын ашпауға тырысыңыз.

7. Ешуақытта дайын сорпаның ішінде лавр жапырағын қалдырмаңыз. Пісіру барысында жақсы болғанымен, артынша сорпаның дәмін құртады. Ал сарымсақты пісіріп болған соң ғана қосыңыз.

8. Сорпаны оттан алар кезде сәбіздің, орамжапырақтың, қызанақтың шырынын қосып алыңыз. Сол кезде ботқаға май қосқандай дәмді болады.

9. Егер сорпаға мөлшерден артық тұз қосып қойсаңыз, ішіне піскен күрішті дәкеге орап салыңыз. Осылайша ол артық тұзды өзіне сорып алады.

10. Бадана мен асбұршақ жылдам пісуі үшін әрбір 5-10 минут сайын үлкен қасықпен суық су қосыңыз.

 

Дереккөз: Қыздарға пайдалы кеңестер

0
түсініктер
Пайдалы кеңестер
Қарау
Әй, саусағыңды қытырлатпа!
Қарау
Бойжеткендер өмірінде 4,5 кг далап жейді
Көп қыз ерінін далаппен бояғанды ұнатады. Бірде оны ерін түсін өзгерту үшін қолданса, енді бірде оны еріннің көлемін ұлғайту үшін жағады. Десе де ол әркімнің өз таңдауы. Ал біз далаптар туралы 10 қызықты деректі назарларыңызға ұсынамыз. Толығырақ: massaget.kz 1. Далаптың құрамындағы ерінді жалтырататын зат балықтың қабыршағынан жасалады
Қарау
Әдетке айналдырар 50 әрекет
Қарау
Сенің туылған күнің қай күні?
Қарау
Кедергілермен қалай күресу керек?
Қарау
Психологиялық жасыңыз нешеде?
Қарау